ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Płatki kukurydziane na mleku 250g
D: mleko owsiane
Składniki: 225 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g płatki
kukurydziane
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
D: wywar warzywny z makaronem bgl
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kotlet schabowy 70 g
D: kotlet w panierce z mąki kukurydzianej
Składniki: 61 g wieprzowina schab surowy bez kości, 7 g
bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 7 g olej
rzepakowy, 5 g jaja kurze całe
Ziemniaki gotowane 120 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z buraczków z cebulką 65 g
Składniki: 65 g burak, 20 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 30 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca:
pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
D: bułka bgl
Jabłko 50 g
Energia: 1063 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
43.3 g 23.9 g 156.1 g
Zobacz cały jadłospisOgłoszenie!
Serdecznie zapraszamy dzieci na magiczne przedstawienie pt "Opowieść wigilijna" , która odbędzie się 08.12 o godzinie 10:40.
Nie może Was zabraknąć :)
ŚNIADANIE:
Jabłko 100 g
Płatki kukurydziane na mleku 250g
D: mleko owsiane
Składniki: 225 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 25 g płatki
kukurydziane
OBIAD:
Rosół drobiowy z makaronem 250 g
D: wywar warzywny z makaronem bgl
Składniki: 180 ml woda, 30 g marchew, 15 g pietruszka,
korzeń, 15 g seler korzeniowy, 15 g por, 15 g makaron
pszenny bezjajeczny (mąka z pszenicy zwyczajnej), 12 g
mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry, 10 g mięso z ud
kurczaka, bez skóry, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kotlet schabowy 70 g
D: kotlet w panierce z mąki kukurydzianej
Składniki: 61 g wieprzowina schab surowy bez kości, 7 g
bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 7 g olej
rzepakowy, 5 g jaja kurze całe
Ziemniaki gotowane 120 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z buraczków z cebulką 65 g
Składniki: 65 g burak, 20 g cebula, 6 g cytryna, 4 g olej rzepakowy
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 30 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca:
pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
D: bułka bgl
Jabłko 50 g
Energia: 1063 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
43.3 g 23.9 g 156.1 g
