ŚNIADANIE:
Twarożek z łososiem 100 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 80 g serek twarogowy, homogenizowany, pełnotłusty (mleko, śmietanka (z mleka), cukier, kultury bakterii mlekowych), 20 g łosoś świeży (ryba), 1 g sól biała
Ogórek kiszony 10 g
Bułki pszenne wrocławskie 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, mleko, drożdże, sól, cukier olej
Banan 30 g
OBIAD:
Zupa fasolowa z grzankami 250 ml
D: zupa z zielonego groszku
Składniki: 167 ml woda, 17 g fasola biała, nasiona suche, 17 g bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), 13 g marchew, 5 g śmietana 12% (z mleka), 4 g pietruszka, korzeń, 4 g seler korzeniowy, 3 g por, 3 g natka pietruszki, 3 g żeberka wieprzowe wędzone, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kopytka 140 g
Składniki: 140 g ziemniaki, późne, 26 g mąka pszenna, typ 450, 18 g szpinak, 11 g jaja kurze całe, 9 g skrobia ziemniaczana
Surówka Colesław 60 g
Składniki: 74 g kapusta biała, 11 g marchew, 5 g cebula, 3 g majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2 g cytryna, 1 g cukier, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek, mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek, mrożone, 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Ciasto biszkoptowe z jabłkiem 60 g
D: ciasto bgl
Składniki: 50 g jabłko, 13 g mąka pszenna typ 500, z witaminami, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier, 5 g skrobia ziemniaczana
Gruszka 50 g
Energia: 974 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.2 g 20.1 g 155.6 g
Zobacz cały jadłospisWyprawka do Żłobka
Wszystkie rzeczy muszą być podpisane
ŚNIADANIE:
Twarożek z łososiem 100 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 80 g serek twarogowy, homogenizowany, pełnotłusty (mleko, śmietanka (z mleka), cukier, kultury bakterii mlekowych), 20 g łosoś świeży (ryba), 1 g sól biała
Ogórek kiszony 10 g
Bułki pszenne wrocławskie 60 g
Składniki: mąka pszenna, woda, mleko, drożdże, sól, cukier olej
Banan 30 g
OBIAD:
Zupa fasolowa z grzankami 250 ml
D: zupa z zielonego groszku
Składniki: 167 ml woda, 17 g fasola biała, nasiona suche, 17 g bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier), 13 g marchew, 5 g śmietana 12% (z mleka), 4 g pietruszka, korzeń, 4 g seler korzeniowy, 3 g por, 3 g natka pietruszki, 3 g żeberka wieprzowe wędzone, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kopytka 140 g
Składniki: 140 g ziemniaki, późne, 26 g mąka pszenna, typ 450, 18 g szpinak, 11 g jaja kurze całe, 9 g skrobia ziemniaczana
Surówka Colesław 60 g
Składniki: 74 g kapusta biała, 11 g marchew, 5 g cebula, 3 g majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2 g cytryna, 1 g cukier, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek, mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek, mrożone, 5 g cukier
PODWIECZOREK:
Ciasto biszkoptowe z jabłkiem 60 g
D: ciasto bgl
Składniki: 50 g jabłko, 13 g mąka pszenna typ 500, z witaminami, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier, 5 g skrobia ziemniaczana
Gruszka 50 g
Energia: 974 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
35.2 g 20.1 g 155.6 g
