ŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Kiełbasa krakowska, sucha 30 g
Ogórek 5 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 167 ml woda, 42 g marchew, 33 g pietruszka,
korzeń, 25 g seler korzeniowy, 20 g ryż biały, 17 g
koncentrat pomidorowy, 30%, 17 g śmietana 18% (z
mleka), 13 g por, 3 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kartacze z mięsem(pszenica) 120 g
D: kartacze bgl
Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe,
ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól,
pieprz.
Ogórek kiszony 60 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Serek waniliowy 120 g
D: mus brzoskwiniowy / jogurt kokosowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Jabłko 100 g
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Energia: 1027 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
38.6 g 31.1 g 138.4 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Kiełbasa krakowska, sucha 30 g
Ogórek 5 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 167 ml woda, 42 g marchew, 33 g pietruszka,
korzeń, 25 g seler korzeniowy, 20 g ryż biały, 17 g
koncentrat pomidorowy, 30%, 17 g śmietana 18% (z
mleka), 13 g por, 3 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Kartacze z mięsem(pszenica) 120 g
D: kartacze bgl
Składniki: woda, ziemniak, mielone mięso wieprzowe,
ziemniaki, skrobia ziemniaczana, cebula, bułka tarta, sól,
pieprz.
Ogórek kiszony 60 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Serek waniliowy 120 g
D: mus brzoskwiniowy / jogurt kokosowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Jabłko 100 g
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Energia: 1027 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
38.6 g 31.1 g 138.4 g
