ŚNIADANIE:
Pasztet drobiowo- wieprzowy 30 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: mięso z kurczaka, wątroba z kurczaka, skóry z
kurczaka, mięso wieprzowe, woda, panier (mąka pszenna
, woda, sól drożdże), przyprawy warzywne (zawiera seler),
glukoza, hydrolat białka roślinnego (soja), sól
Bułki pszenne grahamki 60 g
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda,
drożdże, sól, cukier
Papryka czerwona 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa z soczewicy na wywarze
warzywnym z ziemniakami 250 ml
Składniki: 167 ml woda, 42 g marchew, 42 g pomidory w
puszce krojone, 42 g ziemniaki, 33 g pietruszka, korzeń,
25 g seler korzeniowy, 17 g cebula, 17 g soczewica
czerwona, nasiona suche, 13 g por, 12 g śmietana 18% (z
mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g czosnek, 2
g olej rzepakowy, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy,
0 g ziele angielskie, 0 g papryka słodka, 0 g tymianek, 0 g
oregano suszone
Pulpety gotowane z piersi kurczaka 50 g
D: pulpety z kurczaka bez jajka z bułką bgl
Składniki: 35 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 10 g
bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
cukier), 6 g jaja kurze całe, 5 g cebula, 3 g mąka pszenna, typ 450
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 60 g
Składniki: 60 g kapusta pekińska, 14 g papryka czerwona,
5 g śmietana 18% (z mleka), 3 g groszek zielony,
konserwowy, bez zalewy (groszek zielony, woda, sól), 3 g
kukurydza, konserwowa (kukurydza, woda, sól), 2 g
majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda,
ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj
kurzych (7,0%)), 1 g cukier, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki z twarogiem i brzoskwiniami 180 g
Składniki: 50 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 30 g
mąka pszenna, typ 450, 30 g brzoskwinia w syropie
(brzoskwinie, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas
cytrynowy), 30 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 10 g cukier,
8 g jaja kurze całe, 5 g olej rzepakowy
Energia: 1010 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
44 g 23.1 g 148.3 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Pasztet drobiowo- wieprzowy 30 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: mięso z kurczaka, wątroba z kurczaka, skóry z
kurczaka, mięso wieprzowe, woda, panier (mąka pszenna
, woda, sól drożdże), przyprawy warzywne (zawiera seler),
glukoza, hydrolat białka roślinnego (soja), sól
Bułki pszenne grahamki 60 g
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda,
drożdże, sól, cukier
Papryka czerwona 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa z soczewicy na wywarze
warzywnym z ziemniakami 250 ml
Składniki: 167 ml woda, 42 g marchew, 42 g pomidory w
puszce krojone, 42 g ziemniaki, 33 g pietruszka, korzeń,
25 g seler korzeniowy, 17 g cebula, 17 g soczewica
czerwona, nasiona suche, 13 g por, 12 g śmietana 18% (z
mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g czosnek, 2
g olej rzepakowy, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy,
0 g ziele angielskie, 0 g papryka słodka, 0 g tymianek, 0 g
oregano suszone
Pulpety gotowane z piersi kurczaka 50 g
D: pulpety z kurczaka bez jajka z bułką bgl
Składniki: 35 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 10 g
bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
cukier), 6 g jaja kurze całe, 5 g cebula, 3 g mąka pszenna, typ 450
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 60 g
Składniki: 60 g kapusta pekińska, 14 g papryka czerwona,
5 g śmietana 18% (z mleka), 3 g groszek zielony,
konserwowy, bez zalewy (groszek zielony, woda, sól), 3 g
kukurydza, konserwowa (kukurydza, woda, sól), 2 g
majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda,
ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj
kurzych (7,0%)), 1 g cukier, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki z twarogiem i brzoskwiniami 180 g
Składniki: 50 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 30 g
mąka pszenna, typ 450, 30 g brzoskwinia w syropie
(brzoskwinie, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas
cytrynowy), 30 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 10 g cukier,
8 g jaja kurze całe, 5 g olej rzepakowy
Energia: 1010 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
44 g 23.1 g 148.3 g

