ŚNIADANIE:
Twarożek z pomidorami 40 g
Składniki: 16 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 16 g
serek twarogowy, homogenizowany, pełnotłusty (mleko,
śmietanka (z mleka), cukier, kultury bakterii mlekowych),
8 g pomidory w puszce krojone, 0 g sól biała, 0 g czosnek
Banan 20 g
Bułka kukurydziana (pszenica) 60 g
D: bułka bgl z wędliną
Szczypiorek 5 g
Jabłko 100 g
OBIAD:
Zupa brokułowa na wywarze warzywnym 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 80 g brokuły, 75 g ziemniaki, 20 g
marchew, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy,
10 g por, 10 g śmietana 18% (z mleka), 2 g koperek, 0 g
sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0
g kmin rzymski, 0 g czosnek niedźwiedzi suszony
Mięso z uda w panierce 70 ml
Składniki: 70 g udo z kurczaka, 6 g bułka tarta (mąka
pszenna, sól, drożdże), 5 g mąka pszenna, typ 450, 4 g
jaja kurze całe, 0 g sól biała
D: mięso z uda w panierce bgl
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z pora, marchewki i jabłka 60 g
Składniki: 50 g marchew, 15 g majonez (olej rzepakowy
rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól,
przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 6 g por, 6 g
jabłko
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Arbuz 100 g
Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem 60 g
D: pan cakes bgl
Składniki: 32 g mąka pszenna, typ 450, 17 ml mleko
krowie, 2% tłuszczu, 9 g olej rzepakowy, 4 g jaja kurze
całe, 3 g cukier, 2 g drożdże piekarskie, prasowane
Energia: 1060 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
36 g 37.4 g 137.6 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Twarożek z pomidorami 40 g
Składniki: 16 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 16 g
serek twarogowy, homogenizowany, pełnotłusty (mleko,
śmietanka (z mleka), cukier, kultury bakterii mlekowych),
8 g pomidory w puszce krojone, 0 g sól biała, 0 g czosnek
Banan 20 g
Bułka kukurydziana (pszenica) 60 g
D: bułka bgl z wędliną
Szczypiorek 5 g
Jabłko 100 g
OBIAD:
Zupa brokułowa na wywarze warzywnym 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 80 g brokuły, 75 g ziemniaki, 20 g
marchew, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy,
10 g por, 10 g śmietana 18% (z mleka), 2 g koperek, 0 g
sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0
g kmin rzymski, 0 g czosnek niedźwiedzi suszony
Mięso z uda w panierce 70 ml
Składniki: 70 g udo z kurczaka, 6 g bułka tarta (mąka
pszenna, sól, drożdże), 5 g mąka pszenna, typ 450, 4 g
jaja kurze całe, 0 g sól biała
D: mięso z uda w panierce bgl
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z pora, marchewki i jabłka 60 g
Składniki: 50 g marchew, 15 g majonez (olej rzepakowy
rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól,
przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 6 g por, 6 g
jabłko
Kompot owocowy 200 ml
Składniki: 167 ml woda, 50 g mieszanka owocowa,
mrożona, 4 g cukier
PODWIECZOREK:
Arbuz 100 g
Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem 60 g
D: pan cakes bgl
Składniki: 32 g mąka pszenna, typ 450, 17 ml mleko
krowie, 2% tłuszczu, 9 g olej rzepakowy, 4 g jaja kurze
całe, 3 g cukier, 2 g drożdże piekarskie, prasowane
Energia: 1060 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
36 g 37.4 g 137.6 g