 
        
        ŚNIADANIE:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 20 g jaja kurze całe, 5 g majonez (olej
rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca,
cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2g szczypiorek
Bułka kukurydziana (pszenica) 60 g
Banan 30 g
OBIAD:
Krem z białych warzyw na wywarze warzywnym z nasionamisłonecznika 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 40 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
marchew, 15 g seler korzeniowy, 10 g pietruszka, korzeń,
8 g por, 8 g śmietana 18% (z mleka), 8 g słonecznik,
nasiona, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g
liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa,
0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 70 g
D: ryba w mące kukurydzianej/filet z kurczaka w bułce bgl
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką i natką pietruszki 60 g
Składniki: 54 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 6 g marchew, 2 g olej rzepakowy, 1 g natka pietruszki,
0 g cukier
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Bułeczki drożdżowe z powidłamiśliwkowymi (pszenica, mleko) 60 g
D: bułeczki drożdżowe bgl
Mleko w kartoniku 200 ml
Składniki: (z mleka)
Energia: 976 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
36.9 g 31.4 g 132.6 g
Zobacz cały jadłospisW dniu 08.05.2015 r. nasze przedszkolaki wybrały się na wycieczkę do Zespołu Szkół nr 13 W Białymstoku, w celu odwiedzenia szkolnej Biblioteki. W ramach spotkania dzieci dowiedziały się o zasadach panujących w bibliotece, pracy bibliotekarza oraz obejrzały wiele ciekawych książek i czasopism. Dyrekcji oraz nauczycielom szkoły serdecznie dziękujemy za cudowne przyjęcie i prezenty, które otrzymaliśmy.
ŚNIADANIE:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 20g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: 20 g jaja kurze całe, 5 g majonez (olej
rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca,
cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 2g szczypiorek
Bułka kukurydziana (pszenica) 60 g
Banan 30 g
OBIAD:
Krem z białych warzyw na wywarze warzywnym z nasionamisłonecznika 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 40 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
marchew, 15 g seler korzeniowy, 10 g pietruszka, korzeń,
8 g por, 8 g śmietana 18% (z mleka), 8 g słonecznik,
nasiona, 1 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g
liść laurowy, 0 g ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa,
0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 70 g
D: ryba w mące kukurydzianej/filet z kurczaka w bułce bgl
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką i natką pietruszki 60 g
Składniki: 54 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 6 g marchew, 2 g olej rzepakowy, 1 g natka pietruszki,
0 g cukier
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Bułeczki drożdżowe z powidłamiśliwkowymi (pszenica, mleko) 60 g
D: bułeczki drożdżowe bgl
Mleko w kartoniku 200 ml
Składniki: (z mleka)
Energia: 976 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
36.9 g 31.4 g 132.6 g
 
             
        
