ŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Kiełbasa krakowska, sucha 30 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa
(przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały,
10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por,
10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Gulasz wieprzowo - warzywny 120 g
Składniki: 90 g wieprzowina łopatka, 38 g włoszczyzna
krojona w paski, mrożona (marchew, seler, pietruszka,
por), 38 ml woda, 11 g cebula, 5 g olej rzepakowy, 4 g
mąka kukurydziana, 2 g czosnek, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka słodka
Kasza jęczmienna, perłowa,
gotowana 120 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Serek waniliowy 100 g
D: mus owocowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Energia: 1073 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
48.1 g 34.9 g 134 g
Zobacz cały jadłospisŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny
wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Kiełbasa krakowska, sucha 30 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml
Składniki: 180 ml woda, 50 g passata pomidorowa
(przecier pomidorowy, sól), 20 g marchew, 15 g ryż biały,
10 g pietruszka, korzeń, 10 g seler korzeniowy, 10 g por,
10 g śmietana 18% (z mleka), 3 g koncentrat
pomidorowy, 30%, 2 g natka pietruszki, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Gulasz wieprzowo - warzywny 120 g
Składniki: 90 g wieprzowina łopatka, 38 g włoszczyzna
krojona w paski, mrożona (marchew, seler, pietruszka,
por), 38 ml woda, 11 g cebula, 5 g olej rzepakowy, 4 g
mąka kukurydziana, 2 g czosnek, 0 g liść laurowy, 0 g ziele
angielskie, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g papryka słodka
Kasza jęczmienna, perłowa,
gotowana 120 g
Woda 250 ml
PODWIECZOREK:
Jabłko 50 g
Serek waniliowy 100 g
D: mus owocowy
Składniki: mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat
waniliowy, bakterie fermentacji mlekowej
Chrupki kukurydziane 20 g
Składniki: mąka kukurydziana, woda
Energia: 1073 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
48.1 g 34.9 g 134 g

