ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane na mleku 300g
D: mleko owsiane bgl
Składniki: 270 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 30 g płatki kukurydziane
Banan 50 g
OBIAD:
Zupa kapuśniak 250 ml
Składniki: 150 ml woda, 50 g kapusta biała, 50 g kapusta
kiszona (kapusta biała, marchew, sól), 10 g marchew, 5 g
koperek, 2 g śmietana 18% (z mleka)
Filet z kurczaka panierowany 85 g
D: filet z kurczaka w bułce bgl
Składniki: 80 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 12 g
bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 8 g olej
rzepakowy, 7 g jaja kurze całe, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z marchewki z ananasem60 g
Składniki: 135 g marchew, 15 g ananas, plastry w syropie
(ananasy, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas
cytrynowy), 10 g majonez (olej rzepakowy rafinowany,
musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy),
woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 1 g cukier
Kompot owocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa, mrożona
PODWIECZOREK
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 50 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca:
pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Jabłko 50 g
Bułki kajzerki 60 g
D: bułka bgl
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Energia: 1073 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
42.4 g 26.5 g 158.5 g
Zobacz cały jadłospis
Projekt „Puchatkowy Żłobek” jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
REKRUTACJA
Rekrutacja do żłobka w ramach projektu „Puchatkowy Żłobek” trwa od stycznia do maja 2022 lub do wyczerpania miejsc.
Nabór obejmuje okres udziału: 01.06.2022 r. do 30.09.2023 r.
Projekt ma na celu wzrost aktywności zawodowej i zatrudnienia wśród 15 osób (13K/2M) sprawujących opiekę nad dziećmi do lat 3 z terenu miasta Białystok poprzez utworzenie Puchatkowego Żłobka, a w nim 15 nowych miejsc i zapewnienie opieki instytucjonalnej dzieciom przez 16 miesięcy w okresie 01.06.2022-30.09.2023.
O uczestnictwo w projekcie mogą ubiegać się osoby, które spełnią następujące kryteria:
1) zamieszkanie na terenie miasta Białystok
2) osoby pełniące funkcje opiekuńcze nad dzieckiem do lat 3
3) złożenie kompletu dokumentów w wyznaczonym terminie
Kryteria premiujące:
- osoby niepełnosprawne – 5 pkt. (orzeczenie)
czesne miesieczne - 360zł ,obejmuje pobyt i wyżywienie dziecka
Wszelkie informacje oraz dokumenty rekrutacyjne dostępne są:
- w biurze projektu:
ul. Słonimska 46 lok.1
Tel. 501668488
Email: ipalkiewicz@interia.pl
www.chatka-puchatka.bialystok.pl
- w biurze rekrutacyjnym:
ul. Korzeniowskiego 3
15-519 Białystok
Tel: 737766667
Email: rekrutacja@b4bconsulting.pl
Przyjmowane będą jedynie zgłoszenia wypełnione na właściwych drukach, opatrzone datą i podpisem Rodzica/ Opiekuna prawnego uczestnika dziecka.
W/w dokumenty należy złożyć w siedzibie lub przesłać pocztą na adres żłobka (decyduje data stempla pocztowego) podany poniżej:
Puchatkowy Żłobek
ul. Sudecka 2/2U
15-544 Białystok
Tel. 501668488
Email: ipalkiewicz@interia.pl
Lub
ul. Korzeniowskiego 3
15-519 Białystok
Tel: 737766667
O wynikach rekrutacji dzieci do projektu „Puchatkowy Żłobek” rodzice/opiekunowie prawni zostaną powiadomieni telefonicznie do 7 dni od zakończenia rekrutacji.
Szczegółowe informacje można uzyskać w żłobku lub pod nr telefonu wskazanym w ogłoszeniu.
Rekrutacja do Projektu jest otwarta, jawna, na jednakowych warunkach dla wszystkich kandydatów w oparciu o dokumenty rekrutacyjne.
Rekrutacja odbywać się będzie zgodnie z zasadą równych szans, w tym równości płci.
Rekrutacja uczestników prowadzona jest zgodnie z zasadą równości szans poprzez wyraźnie określone kryteria uczestnictwa i równy dostęp do informacji dla zainteresowanych udziałem w Projekcie rodziców dzieci w wieku do lat 3 bez względu na ich płeć, stopień niepełnosprawności, czy pochodzenie społeczne.
ŚNIADANIE:
Płatki kukurydziane na mleku 300g
D: mleko owsiane bgl
Składniki: 270 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 30 g płatki kukurydziane
Banan 50 g
OBIAD:
Zupa kapuśniak 250 ml
Składniki: 150 ml woda, 50 g kapusta biała, 50 g kapusta
kiszona (kapusta biała, marchew, sól), 10 g marchew, 5 g
koperek, 2 g śmietana 18% (z mleka)
Filet z kurczaka panierowany 85 g
D: filet z kurczaka w bułce bgl
Składniki: 80 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 12 g
bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), 8 g olej
rzepakowy, 7 g jaja kurze całe, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Ryż biały, gotowany 120 g
Surówka z marchewki z ananasem60 g
Składniki: 135 g marchew, 15 g ananas, plastry w syropie
(ananasy, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas
cytrynowy), 10 g majonez (olej rzepakowy rafinowany,
musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy),
woda, żółtka jaj kurzych (7,0%)), 1 g cukier
Kompot owocowy bez cukru 200 ml
Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa, mrożona
PODWIECZOREK
Dżem wiśniowy, niskosłodzony 50 g
Składniki: wiśnia, cukier, woda, substancja żelująca:
pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Jabłko 50 g
Bułki kajzerki 60 g
D: bułka bgl
Składniki: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże,
sól, cukier.
Energia: 1073 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
42.4 g 26.5 g 158.5 g
