Śniadanie:
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
Banan 30 g
Obiad:
Krem z białych warzyw z grzankami 200 ml
Składniki: 173 ml woda, 87 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
seler korzeniowy, 13 g pietruszka, korzeń, 13 g por, 10 g
śmietana 12% (z mleka), 9 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g
ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa, 0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 65 g
D: ryba pieczona / filet pieczony
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki gotowane 250 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką 150 g
Składniki: 90 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 55 g marchew, 20 g cebula, 7 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
Podwieczorek:
Ciasto marchewkowe 60 g
Składniki: 20 g marchew, 17 g mąka pszenna, typ 450, 13
g olej rzepakowy, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier
Energia: 1062 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
32.9 g 34 g 142.3 g
Zobacz cały jadłospis
Projekt „Puchatkowy Żłobek” jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
REKRUTACJA
Rekrutacja do żłobka w ramach projektu „Puchatkowy Żłobek” trwa od stycznia do maja 2022 lub do wyczerpania miejsc.
Nabór obejmuje okres udziału: 01.06.2022 r. do 30.09.2023 r.
Projekt ma na celu wzrost aktywności zawodowej i zatrudnienia wśród 15 osób (13K/2M) sprawujących opiekę nad dziećmi do lat 3 z terenu miasta Białystok poprzez utworzenie Puchatkowego Żłobka, a w nim 15 nowych miejsc i zapewnienie opieki instytucjonalnej dzieciom przez 16 miesięcy w okresie 01.06.2022-30.09.2023.
O uczestnictwo w projekcie mogą ubiegać się osoby, które spełnią następujące kryteria:
1) zamieszkanie na terenie miasta Białystok
2) osoby pełniące funkcje opiekuńcze nad dzieckiem do lat 3
3) złożenie kompletu dokumentów w wyznaczonym terminie
Kryteria premiujące:
- osoby niepełnosprawne – 5 pkt. (orzeczenie)
czesne miesieczne - 360zł ,obejmuje pobyt i wyżywienie dziecka
Wszelkie informacje oraz dokumenty rekrutacyjne dostępne są:
- w biurze projektu:
ul. Słonimska 46 lok.1
Tel. 501668488
Email: ipalkiewicz@interia.pl
www.chatka-puchatka.bialystok.pl
- w biurze rekrutacyjnym:
ul. Korzeniowskiego 3
15-519 Białystok
Tel: 737766667
Email: rekrutacja@b4bconsulting.pl
Przyjmowane będą jedynie zgłoszenia wypełnione na właściwych drukach, opatrzone datą i podpisem Rodzica/ Opiekuna prawnego uczestnika dziecka.
W/w dokumenty należy złożyć w siedzibie lub przesłać pocztą na adres żłobka (decyduje data stempla pocztowego) podany poniżej:
Puchatkowy Żłobek
ul. Sudecka 2/2U
15-544 Białystok
Tel. 501668488
Email: ipalkiewicz@interia.pl
Lub
ul. Korzeniowskiego 3
15-519 Białystok
Tel: 737766667
O wynikach rekrutacji dzieci do projektu „Puchatkowy Żłobek” rodzice/opiekunowie prawni zostaną powiadomieni telefonicznie do 7 dni od zakończenia rekrutacji.
Szczegółowe informacje można uzyskać w żłobku lub pod nr telefonu wskazanym w ogłoszeniu.
Rekrutacja do Projektu jest otwarta, jawna, na jednakowych warunkach dla wszystkich kandydatów w oparciu o dokumenty rekrutacyjne.
Rekrutacja odbywać się będzie zgodnie z zasadą równych szans, w tym równości płci.
Rekrutacja uczestników prowadzona jest zgodnie z zasadą równości szans poprzez wyraźnie określone kryteria uczestnictwa i równy dostęp do informacji dla zainteresowanych udziałem w Projekcie rodziców dzieci w wieku do lat 3 bez względu na ich płeć, stopień niepełnosprawności, czy pochodzenie społeczne.
Śniadanie:
Twarożek na słodko 30 g
D: bułka bgl z dżemem
Składniki: 22 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 8 g
śmietana 18% (z mleka), 3 g cukier
Bułka wrocławska (pszenica) 60 g
Banan 30 g
Obiad:
Krem z białych warzyw z grzankami 200 ml
Składniki: 173 ml woda, 87 g kalafior, 40 g ziemniaki, 20 g
seler korzeniowy, 13 g pietruszka, korzeń, 13 g por, 10 g
śmietana 12% (z mleka), 9 g chleb pszenno-żytni (mąka
pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas
żytni, sól), 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g
ziele angielskie, 0 g gałka muszkatołowa, 0 g tymianek
Paluszki rybne pieczone 65 g
D: ryba pieczona / filet pieczony
Składniki: 75 g paluszki rybne mrożone (pszenica, ryba)
Ziemniaki gotowane 250 g
Składniki: 300 g ziemniaki, 0 g sól biała
Surówka z kapusty kiszonej z
marchewką 150 g
Składniki: 90 g kapusta kiszona (kapusta biała, marchew,
sól), 55 g marchew, 20 g cebula, 7 g olej rzepakowy
Kompot wieloowocowy 200 ml
Składniki: 150 ml woda, 44 g jabłko, 11 g śliwki bez pestek,
mrożone, 8 g truskawki, mrożone, 8 g wiśnie bez pestek,
mrożone, 5 g cukier
Podwieczorek:
Ciasto marchewkowe 60 g
Składniki: 20 g marchew, 17 g mąka pszenna, typ 450, 13
g olej rzepakowy, 12 g jaja kurze całe, 10 g cukier
Energia: 1062 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
32.9 g 34 g 142.3 g
