ŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Szynka z indyka 30 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Krupnik z kaszą pęczak 250 ml
D: kasza jaglana
Składniki: 180 ml woda, 70 g ziemniaki, 20 g marchew, 12g kasza jęczmienna, pęczak, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g
seler korzeniowy, 10 g por, 2 g koperek, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie warzywno- pomidorowym 300 g
D: makaron bgl z sosem dyniowo-kalafiorowym z mięsem
Składniki: 60 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z
pszenicy zwyczajnej), 43 g wieprzowina łopatka, 21 g
marchew, 13 g pietruszka, korzeń, 9 g seler korzeniowy, 9 g cebula, 9 g koncentrat pomidorowy, 30%, 9 g ser gouda
tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: annato), 4 g olej rzepakowy
Woda 250 m
PODWIECZOREK:
Jogurt owocowy 100 g
D: mus owocowy lub brzoskwiniowy
Składniki: 50 g jogurt naturalny, 2% tłuszczu (mleko
pasteryzowane, żywe kultury bakterii), 20 ml mleko
krowie 1,5 % bez laktozy, 15 g brzoskwinia, 15 g maliny, mrożone, 2 g cukier
Wafle ryżowe ze słonecznikiem (p. bezglutenowy) 20 g
Jabłko 100 g
Energia: 982 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
37.9 g 20.7 g 152.9 g
Zobacz cały jadłospisNajlepsze życzonka,
dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego,
życia kolorowego
i wielkich wrażeń
przy spełnianiu marzeń!
100 LAT MACIUSIU :)
ŚNIADANIE:
Chleb pszenno-żytni 90 g
D: chleb bgl
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól
Masło Rama 10 g
Ogórek 5 g
Szynka z indyka 30 g
Jabłko 80 g
OBIAD:
Krupnik z kaszą pęczak 250 ml
D: kasza jaglana
Składniki: 180 ml woda, 70 g ziemniaki, 20 g marchew, 12g kasza jęczmienna, pęczak, 10 g pietruszka, korzeń, 10 g
seler korzeniowy, 10 g por, 2 g koperek, 0 g sól biała, 0 g
pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie
Spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie warzywno- pomidorowym 300 g
D: makaron bgl z sosem dyniowo-kalafiorowym z mięsem
Składniki: 60 g makaron pszenny bezjajeczny (mąka z
pszenicy zwyczajnej), 43 g wieprzowina łopatka, 21 g
marchew, 13 g pietruszka, korzeń, 9 g seler korzeniowy, 9 g cebula, 9 g koncentrat pomidorowy, 30%, 9 g ser gouda
tłusty (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: annato), 4 g olej rzepakowy
Woda 250 m
PODWIECZOREK:
Jogurt owocowy 100 g
D: mus owocowy lub brzoskwiniowy
Składniki: 50 g jogurt naturalny, 2% tłuszczu (mleko
pasteryzowane, żywe kultury bakterii), 20 ml mleko
krowie 1,5 % bez laktozy, 15 g brzoskwinia, 15 g maliny, mrożone, 2 g cukier
Wafle ryżowe ze słonecznikiem (p. bezglutenowy) 20 g
Jabłko 100 g
Energia: 982 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
37.9 g 20.7 g 152.9 g

