ŚNIADANIE:
Pasztet drobiowo- wieprzowy 30 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: mięso z kurczaka, wątroba z kurczaka, skóry z
kurczaka, mięso wieprzowe, woda, panier (mąka pszenna
, woda, sól drożdże), przyprawy warzywne (zawiera seler),
glukoza, hydrolat białka roślinnego (soja), sól
Bułki pszenne grahamki 60 g
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda,
drożdże, sól, cukier
Papryka czerwona 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa z soczewicy na wywarze
warzywnym z ziemniakami 250 ml
Składniki: 167 ml woda, 42 g marchew, 42 g pomidory w
puszce krojone, 42 g ziemniaki, 33 g pietruszka, korzeń,
25 g seler korzeniowy, 17 g cebula, 17 g soczewica
czerwona, nasiona suche, 13 g por, 12 g śmietana 18% (z
mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g czosnek, 2
g olej rzepakowy, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy,
0 g ziele angielskie, 0 g papryka słodka, 0 g tymianek, 0 g
oregano suszone
Pulpety gotowane z piersi kurczaka 50 g
D: pulpety z kurczaka bez jajka z bułką bgl
Składniki: 35 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 10 g
bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
cukier), 6 g jaja kurze całe, 5 g cebula, 3 g mąka pszenna, typ 450
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 60 g
Składniki: 60 g kapusta pekińska, 14 g papryka czerwona,
5 g śmietana 18% (z mleka), 3 g groszek zielony,
konserwowy, bez zalewy (groszek zielony, woda, sól), 3 g
kukurydza, konserwowa (kukurydza, woda, sól), 2 g
majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda,
ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj
kurzych (7,0%)), 1 g cukier, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki z twarogiem i brzoskwiniami 180 g
Składniki: 50 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 30 g
mąka pszenna, typ 450, 30 g brzoskwinia w syropie
(brzoskwinie, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas
cytrynowy), 30 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 10 g cukier,
8 g jaja kurze całe, 5 g olej rzepakowy
Energia: 1010 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
44 g 23.1 g 148.3 g
Zobacz cały jadłospisSUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 ); b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 ); 74 c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia; d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
Skorupiaki i produkty pochodne;
Jaja i produkty pochodne;
Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem: a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy; b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem: a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 ) ; b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego; d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem: a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego, b) laktitolu;
Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
Seler i produkty pochodne;
Gorczyca i produkty pochodne;
Nasiona sezamu i produkty pochodne;
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
Łubin i produkty pochodne;
Mięczaki i produkty pochodne.
Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.
Informujemy:
- nie używamy koncentratów spożywczych i innych ulepszaczy,
- nie stosujemy produktów typu warzywko, magii ( jedynie naturalne przyprawy np. pieprz, ziele angielskie, majeranek, rozmaryn, lubczyk, kminek itp.)
- obróbka termiczna dokonywana jest w piecach konwekcyjno-parowych( nie smażymy, a pieczemy, pieczenie z parowaniem lub parowanie)
- 200ml kompotu zawiera 4g cukru ( na przemiennie dajemy również kompot z suszu)
- używamy oleju rzepakowego, oliwy z oliwek
ŚNIADANIE:
Pasztet drobiowo- wieprzowy 30 g
D: kanapka bgl z wędliną
Składniki: mięso z kurczaka, wątroba z kurczaka, skóry z
kurczaka, mięso wieprzowe, woda, panier (mąka pszenna
, woda, sól drożdże), przyprawy warzywne (zawiera seler),
glukoza, hydrolat białka roślinnego (soja), sól
Bułki pszenne grahamki 60 g
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka pszenna, woda,
drożdże, sól, cukier
Papryka czerwona 10 g
Banan 100 g
OBIAD:
Zupa z soczewicy na wywarze
warzywnym z ziemniakami 250 ml
Składniki: 167 ml woda, 42 g marchew, 42 g pomidory w
puszce krojone, 42 g ziemniaki, 33 g pietruszka, korzeń,
25 g seler korzeniowy, 17 g cebula, 17 g soczewica
czerwona, nasiona suche, 13 g por, 12 g śmietana 18% (z
mleka), 3 g koncentrat pomidorowy, 30%, 2 g czosnek, 2
g olej rzepakowy, 0 g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy,
0 g ziele angielskie, 0 g papryka słodka, 0 g tymianek, 0 g
oregano suszone
Pulpety gotowane z piersi kurczaka 50 g
D: pulpety z kurczaka bez jajka z bułką bgl
Składniki: 35 g mięso z piersi kurczaka, bez skóry, 10 g
bułki pszenne zwykłe (mąka pszenna, woda, drożdże, sól,
cukier), 6 g jaja kurze całe, 5 g cebula, 3 g mąka pszenna, typ 450
Ziemniaki, gotowane w wodzie 120g
Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy 60 g
Składniki: 60 g kapusta pekińska, 14 g papryka czerwona,
5 g śmietana 18% (z mleka), 3 g groszek zielony,
konserwowy, bez zalewy (groszek zielony, woda, sól), 3 g
kukurydza, konserwowa (kukurydza, woda, sól), 2 g
majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda,
ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj
kurzych (7,0%)), 1 g cukier, 0 g sól biała, 0 g pieprz
Woda 200 ml
PODWIECZOREK:
Banan 50 g
Naleśniki z twarogiem i brzoskwiniami 180 g
Składniki: 50 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 30 g
mąka pszenna, typ 450, 30 g brzoskwinia w syropie
(brzoskwinie, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas
cytrynowy), 30 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 10 g cukier,
8 g jaja kurze całe, 5 g olej rzepakowy
Energia: 1010 kcal
Białko Tłuszcze Węglowodany
44 g 23.1 g 148.3 g
