2025-10-21 - Wtorek

ŚNIADANIE:

Owsianka na mleku 200 g

Składniki: 180 ml mleko krowie, 2% tłuszczu, 18 g płatki owsiane

D: płatki jaglane

Wafle ryżowe 30 g

Składniki: ryż brązowy, sól

OBIAD:

Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym 250 ml

Składniki: 180 ml woda, 100 g zupa jarzynowa, mrożona

(ziemniaki, marchew, kalafior, kapusta, brukselska,

cebula, pietruszka), 50 g ziemniaki, 20 g marchew, 15 g

śmietana 12% (z mleka), 10 g pietruszka, korzeń, 10 g

seler korzeniowy, 10 g por, 2 g masło ekstra (z mleka), 0

g sól biała, 0 g pieprz, 0 g liść laurowy, 0 g ziele angielskie

Cannelonii 120 ml

Składniki: 75 g makaron canellonii (pszenica), 45 g mięso

mielone wieprzowe z szynki (mięso wieprzowe z szynki,

sól), 15 g ser mozzarella (mleko pasteryzowane, sól,

bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka

mikrobiologiczna), 8 g cebula, 5 ml woda, 0 g sól biała, 0 g

pieprz, 0 g czosnek

D: spaghetti bgl z sosem mięsno-dyniowym

Mizeria ze śmietaną 60 g

Składniki: 67 g ogórek, 11 g śmietana 18% (z mleka), 1 g

koperek, 0 g cytryna

Kompot owocowy bez cukru 200 ml

Składniki: 180 ml woda, 45 g mieszanka owocowa,

mrożona

PODWIECZOREK

Arbuz 100 g

Twarożek na słodko 60 g

Składniki: 44 g ser twarogowy półtłusty (z mleka), 20 g

czarna porzeczka suszona, 6 g cukier

D: bułka bgl z dżemem wiśniowym 

Kajzerka 60 g

Składniki: 0 g mąka pszenna, typ 450, 0 ml woda, 0 g

drożdże piekarskie, prasowane, 0 g sól biała, 0 g cukier

Energia: 968 kcal

Białko Tłuszcze Węglowodany

39.5 g 20.4 g 144.6 g

Zobacz cały jadłospis

ZAŁĄCZNIKI DO POBRANIA (COVID-19)

OŚWIADCZENIE DLA RODZICA :

https://drive.google.com/file/d/1fcR4LqMZG1BG0rILzHuTCKpUh_ER7nCS/view?usp=sharing

 

PROCEDURA POSTEPOWANIA NA WYPADEK CHOROBY LUB PODEJRZENIA ZAKAŻENIA COVID – 19 WŚRÓD DZIECI
UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLA:

https://drive.google.com/file/d/1X__AErd51VbIXnR4vc4Bcqf5Cq2SQrlc/view?usp=sharing

 

PROCEDURA PRZYPROWADZANIA DZIECI DO PRZEDSZKOLA W
CZASIE PANDEMII COVID – 19:

https://drive.google.com/file/d/1lsHjA9HCqwxSfISGRjsfl8StUShjquG6/view?usp=sharing

 

PROCEDURA PRZYJMOWANIA DZIECI PO WZNOWIENIU DZIAŁALNOŚCI
PRZEDSZKOLA/ŻłOBKA W CZASIE OBOWIĄZYWANIA ZMIENIONYCH WARUNKÓW
PRACY PLACÓWKI:

https://drive.google.com/file/d/1ct_C6EVVS6Or0iIst1o0Z0N2rY3z4kGN/view?usp=sharing

 

REGULAMIN DLA RODZICÓW W
CZASIE PANDEMII COVID – 19:

https://drive.google.com/file/d/1M5OQqj3QPjkTDlcxTRbC-dAkqPY_BoDO/view?usp=sharing

 

WYTYCZNE PRZECIWEPIDEMICZNE GŁÓWNEGO INSPEKTORA SANITARNEGO :

https://drive.google.com/file/d/1Qshfa9_L4TD7PQR6TgG3marfehVkeLXl/view?usp=sharing

 

Wytyczne dla przedszkoli, oddziałów przedszkolnych w szkole podstawowej i innych form wychowania przedszkolnego:

https://drive.google.com/file/d/1kQjUb8EYCnfFUqw-WnCnbJtt8b3IB2Xl/view?usp=sharing

 

Wytyczne dla instytucji opieki nad dziećmi w wieku do lat 3:

https://drive.google.com/file/d/1dnl92qPQ4fzGWhSBw0PKJK3Zt5HPE50F/view?usp=sharing

https://www.facebook.com/Chatka-Puchatka-Przedszkole-i-%C5%BB%C5%82obek-647526801972067/?fref=ts